Hírek - Hazai Archívum - Keresés

Itt olvashatják hazai híreinket. Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

22 millió facsemete zöldelhet idén

2019. március 21. 20:39

22 millió facsemete zöldelhet idén A mostani tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához – mondta az agrárminiszter Kismaroson.

Költöznek az alföldi halak

2019. március 21. 19:22

Költöznek az alföldi halak A természetes vizek szennyezettsége vagy kiszáradása, sőt még egyes madarak is veszélyeztetik hazánk őshonos halait. A klímaváltozás miatt az alföldi fajok a hegyvidékre vándorolnak, Hajdú-Bihar megye termálvizeiben viszont új közösséget találtak a Debreceni Egyetem kutatói.


Jávor Benedek a legzöldebb EP képviselő

2019. március 21. 11:04

Jávor Benedek a legzöldebb EP képviselő Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarország EU képviselője március 20-án este elnyerte a 2019-es Év EP-képviselője díjat Környezetvédelem kategóriában.

Napi max. 2 kg medvehagyma gyűjthető

2019. március 21. 9:23

Napi max. 2 kg medvehagyma gyűjthető Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek, a kereskedelmi célú gyűjtéshez pedig minden esetben engedély szükséges - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.


A gasztronómiai fenntarthatatlanságot hirdeti az Orbán-kormány

2019. március 21. 8:38

A gasztronómiai fenntarthatatlanságot hirdeti az Orbán-kormány Európában egyre nagyobb teret nyer a húsfogyasztás csökkentése egészségügyi, állat, és környezetvédelmi szempontból. A nagy ökológiai lábnyomú húsgyártás nem fenntartható, és egyre nő a vörös hús fogyasztás környezeti (k)ára. Egyen több disznóhúst! Ez a magyar hagyomány. Disznóban is minőségi a magyar.

A Balatonnál is ellenzik a környezetszennyező Red Bull Air Race-t

2019. március 20. 23:26

A Balatonnál is ellenzik a környezetszennyező Red Bull Air Race-t Budapestnek elege lett a "légi cirkuszból", Zamárdi befogadta, így elszáll a Balatonra. Most meg ott tiltakoznak a Red Bull Air Race ellen. A Nők a Balatonért Egyesület közleménye.


771 milliót költ a kormány Zsuzsira

2019. március 20. 22:02

771 milliót költ a kormány Zsuzsira A debreceni Zsuzsi kisvasút 7 km-es szakasza és szerelvényei születnek újjá az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóvoltából.

A pécsi mandulafa lett 2019 év európai fája

2019. március 20. 8:05

A pécsi mandulafa lett 2019 év európai fája A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta tegnap brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány.


Helyreigazítás

2019. március 19. 8:12

Helyreigazítás A balatonfűzfői erdőirtásról írtunk egy hete, ahol hatalmas csonkokat hátrahagyva, rohamtempóban irtják ki a strand melletti területet borító erdőrészt. A cikkben megnevezett Marton Béla polgármester, és fia Marton András az alábbi helyreigazításokat küldte szerkesztőségünknek:

Újrahasznosított WC-papírral a bolygóért

2019. március 18. 23:55

Újrahasznosított WC-papírral a bolygóért Második éve ünneplik március 18-án az Újrahasznosítási Világnapot. Újrahasznosított WC-papírral 80%-nyi megújuló erőforrást és 38%-nyi vizet lehet megtakarítani.


További híreink

Bűncselekménynek nyilvánítaná a kormány az illegális szemétlerakást

2019. március 18. 22:42

Most készül a jogszabálytervezet, amely szigorúbban büntetné a jelenleg szabálysértésnek számító illegális hulladékkihelyezést. Erről Palkovics László beszélt a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemléletformáló kampány mai megnyitóján.

8 tipp a valódi rezsicsökkentéshez

2019. március 18. 20:27

Ha figyelünk a lakásunk energiatakarékosságára, akkor ezzel nem csak a környezetnek segítünk, hanem a saját pénztárcánknak is. Sokszor egy kicsi változtatás is nagy hatással bírhat.


Az ellopott Balaton - Orbán emberei megszereznek mindent

2019. március 18. 9:17

Jól tükrözi az ország állapotát a Balaton átalakulása: a tó környéke immár a gazdagok pihenőhelye, a változás legnagyobb haszonélvezőit pedig Orbán Viktor környezetében kell keresni. A vesztes a folyamatosan megkurtított természeti környezet, és a magyar nemzet.

Szemét ügy: lenyúlták a Zöld Híd hulladékgazdálkodót, aztán minden ugyanúgy maradt

2019. március 17. 21:17

Bár az egyik legnagyobb önkormányzati hulladékgazdálkodási társulás éléről sikeresen kiszorították az ellenzékben politizáló Gémesi Györgyöt, a szakmai képtelenségek sora folytatódik.


Meg akarsz halni? Jelentkezz az új uránbányába dolgozni!

2019. március 17. 19:44

Alacsony fizetés, magas kockázat, szélsőségesen megterhelő fizikai munka, és a végén egy izgalmas lefolyású halálos betegség – ha őszinték lennének az uránmágnások, így hirdetnék az új mecseki uránbánya munkahelyeit. Nem beszélve a természetkárosításról és a vízszennyezésről.

Einstand nélkül – a megújulóban lévő Múzeumkert margójára

2019. március 17. 0:50

A Múzeumkert kivitelezése az állami ünnepségek miatt ugyan felgyorsult, de még közel sincs készen. Sőt pár évig még nem is mondhatjuk rá, hogy készen van. Meg kell szoknunk, hogy a tájépítészeti alkotások csak 4 dimenzióban értelmezhetők. Idő kell nekik és jó fenntartás. Mégis van miről beszélnünk. Bardóczi Sándor kritikája.


Mit hova? Szelektív okosságok

2019. március 16. 9:01

A hulladékot szelektíven gyűjtő környezettudatos polgár napi rendszerességgel találkozhat olyan esetekkel, amelyek nem annyira egyértelműek, mint a PET-palack vagy az újságpapír. A G7 segít az eligazodásban.

Az enyhe telet imádják a kullancsok

2019. március 15. 16:57

Az enyhe idő miatt már most kell számítani a kullancsveszélyre, ezért az állat által terjesztett fertőző betegségek elleni védőoltásokat is előbb kell beadatni – mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.


Átstruktúrált kukaholding: a jó káder nem vész el

2019. március 15. 8:56

Pankucsi Zoltán személyében új igazgatósági elnöke van az állami kukaholdingnak, de az egykori helyettes államtitkár mellett az igazgatóságban régi fideszesek is helyet kaptak - tudta meg a Napi.hu.

Lebukott az antibiotikumot vény nélkül kiadó állatpatika

2019. március 14. 8:13

Humán-egészségügyi veszélyt is rejt az a gyakorlat, amit egy budapesti állatpatikában tapasztaltak a Nébih inspektorai. Az üzlet alkalmazottja a hatósági próbavásárlás során állatorvosi vény nélkül kiadott egy, az emberi egészség szempontjából kritikusan fontos antibiotikumot tartalmazó készítményt. A patikával szemben eljárás indult.


Radikális petárda szabályozást akar a zöldombudsman

2019. március 13. 23:13

A jövő nemzedékek szószólója azt kéri a belügyminisztertől, hogy szigorítsa a tűzijátékok lakossági használatát, valamint társadalmi párbeszéd indítását is javasolja.

A passzívházak, mint a fenntartható építészet és az energiatudatosság útmutatói

2019. március 13. 22:12

Szeretne ötödannyi rezsit fizetni? Már elérhetőek az önfenntartó és környezetbarát passzívházak, melyek télen és nyáron is minimális energiafelhasználással biztosítják a megfelelő klímát, a napsugárzás és a geotermikus energiák használatával.


Mit érdemes tudni a zöldrendszámosoknak

2019. március 13. 11:18

A legfontosabb tudnivalók az elektromos autók adózásáról és költségelszámolásáról.

A fenntarthatóság alapja a család, és az olcsó atomenergia

2019. március 12. 23:10

Az új nemzeti energiastratégia az okos energiára épül. A nagy lufik kora: a fogyasztó számára alacsony rezsit, erősödő energiafüggetlenséget kívánnak biztosítani, valamint a megnövelt választási lehetőségeket mérés okosítással és digitalizált ügyintézéssel. Paks, mint a független olcsó energia?


Új lakók a gemenci webfészekben

2019. március 12. 15:38

Még nem érkezett meg Tóbiás és Sára Afrikából a bekamerázott gemenci fészekhez. Az évek óta itt költő fekete gólyapárról ez idáig nincs információ, viszont március 7-én egy fiatal, feltehetőleg hím fekete gólya landolt a fészekbe, akihez most a párja is csatlakozott.

Egri potenciális hulladékbomba az egriek háta mögött

2019. március 11. 21:13

Sunyiban, lakóházak mellett akarnak Egerben beindítani egy veszélyes hulladékokat feldolgozó üzemet. A helyi Fidesz pedig szépen megágyaz az ügynek, pedig korábban ők maguk jelezték, nincs minden rendben a beruházással.


Az autóipar érdekében több légszennyezést kér a magyar kormány az Európai Bíróságon

2019. március 11. 20:06

Szijjártó Péter külügyér büszkén vállalta, hogy azért küzdenek, hogy az autóipari vállalatok könnyebben szennyezhessék a levegőt. A K-Monitor emlékeztet, hogy ezek a német multik az európai néppártok egyik legfontosabb anyagi támogatói.

Mielőtt örökbe fogadnál, Fogadj örökbe!

2019. március 11. 9:19

Fogadj örökbe! címmel megjelent a Nébih új, ingyenes kiadványa, amely a kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a felelősen gondolkodó gazdák számára. A kiadvány ingyenesen letölthető, az állatmenhelyek és gyepmesteri telepek pedig nyomtatott formában is igényelhetik.


Műanyagböjt 2019

2019. március 10. 21:56

Felismerve felelősségünket az élővilág és benne az ember jövője iránt nem mehetünk el szó nélkül korunk egyik legnagyobb szennyezőanyagát jelentő műanyagok mellett. A Humusz Szövetség kampányt indított a műanyagmentes életmód terjesztésére.

Mi vár a farmosi élővilágra a tűz után?

2019. március 10. 17:21

A Pest-megye keleti részén elhelyezkedő Tápió-vidék Magyarország egyik különleges, természeti látnivalókban még bővelkedő tája. Ennek egyik legnagyobb összefüggő területe, a Farmos melletti Nagy-Nádas égett le február utolsó napján.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés