Hírek - Friss Archívum - Keresés

Hírek.  Portálunk hírei rendszeresen megjelennek az OzoneNetwork Televízió hétköznap este 11-kor kezdődő Egyenlítő című műsorában.

Újabb jogi pofon a Bayernek: rákkeltő a Roundup gyomirtó

2019. március 20. 23:50

Újabb jogi pofon a Bayernek: rákkeltő a Roundup gyomirtó Újabb amerikai bíróság állapította meg, hogy rákkeltő a német Bayer vegyipari óriás által forgalmazott Roundup nevű gyomirtó. A döntés ezúttal is San Franciscóban született.

A Balatonnál is ellenzik a környezetszennyező Red Bull Air Race-t

2019. március 20. 23:26

A Balatonnál is ellenzik a környezetszennyező Red Bull Air Race-t Budapestnek elege lett a "légi cirkuszból", Zamárdi befogadta, így elszáll a Balatonra. Most meg ott tiltakoznak a Red Bull Air Race ellen. A Nők a Balatonért Egyesület közleménye.


771 milliót költ a kormány Zsuzsira

2019. március 20. 22:02

771 milliót költ a kormány Zsuzsira A debreceni Zsuzsi kisvasút 7 km-es szakasza és szerelvényei születnek újjá az Innovációs és Technológiai Minisztérium jóvoltából.

Rendőrkutyát klónoztak Kínában

2019. március 20. 20:37

Rendőrkutyát klónoztak Kínában A kínai állami média szerint tudósok a délnyugat-kínai Jünnan tartományban rendőrkutyát klónoztak egy programban, amitől azt remélik, hogy segít csökkenteni a rendőrkutyák kiképzési idejét és annak költségeit.


A pécsi mandulafa lett 2019 év európai fája

2019. március 20. 8:05

A pécsi mandulafa lett 2019 év európai fája A tavalyi év magyarországi fája versenyen győztes pécsi havihegyi mandulafa lett a 2019-es év európai fája – tudatta tegnap brüsszeli közleményében a verseny szervezéséért felelős cseh Ökotárs Alapítvány.

A rákbetegség leghalálosabb formája már a tüdőrák

2019. március 20. 7:35

A rákbetegség leghalálosabb formája már a tüdőrák Csökkent a rák okozta halálozások aránya az Európai Unióban az elmúlt öt évben. A nők között már többen halnak meg tüdőrákban, mint mellrákban.


Fókuszban Gemenc vadmacskái

2019. március 19. 18:17

Fókuszban Gemenc vadmacskái A Duna alsó szakaszát képző Gemenc vadmacska populációja eltűnőben van. Elterjedése az elmúlt évtizedekben keletre tolódott, a Dunántúl jelentős részéről eltűnt.

Börtönbe kerül a brutál sertéstelep tulaja

2019. március 19. 9:28

Börtönbe kerül a brutál sertéstelep tulaja Állatkínzás miatt börtönre ítéltek egy német állattartót, mert pokoli körülmények között tartotta a sertéseket. A hasonló esetek miatt bíróság elé kerülők eddig enyhébb büntetést kaptak Németországban. Az ítéletet meghozó bíró szerint ipari méretű pokol volt a telepen.


Helyreigazítás

2019. március 19. 8:12

Helyreigazítás A balatonfűzfői erdőirtásról írtunk egy hete, ahol csonkokat hátrahagyva, rohamtempóban irtják ki a strand melletti területet borító erdőrészt. A cikkben megnevezett Marton Béla polgármester az alábbi helyreigazítást küldte szerkesztőségünknek:

Újrahasznosított WC-papírral a bolygóért

2019. március 18. 23:55

Újrahasznosított WC-papírral a bolygóért Második éve ünneplik március 18-án az Újrahasznosítási Világnapot. Újrahasznosított WC-papírral 80%-nyi megújuló erőforrást és 38%-nyi vizet lehet megtakarítani.


További híreink

Bűncselekménynek nyilvánítaná a kormány az illegális szemétlerakást

2019. március 18. 22:42

Most készül a jogszabálytervezet, amely szigorúbban büntetné a jelenleg szabálysértésnek számító illegális hulladékkihelyezést. Erről Palkovics László beszélt a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért szemléletformáló kampány mai megnyitóján.

8 tipp a valódi rezsicsökkentéshez

2019. március 18. 20:27

Ha figyelünk a lakásunk energiatakarékosságára, akkor ezzel nem csak a környezetnek segítünk, hanem a saját pénztárcánknak is. Sokszor egy kicsi változtatás is nagy hatással bírhat.


Az ellopott Balaton - Orbán emberei megszereznek mindent

2019. március 18. 9:17

Jól tükrözi az ország állapotát a Balaton átalakulása: a tó környéke immár a gazdagok pihenőhelye, a változás legnagyobb haszonélvezőit pedig Orbán Viktor környezetében kell keresni. A vesztes a folyamatosan megkurtított természeti környezet, és a magyar nemzet.

Gyászol a világ környezetvédelme

2019. március 17. 21:47

Legalább 22 ENSZ-alkalmazott és számos delegált vesztette életét az Addis Abebában történt végzetes repülőgép-szerencsétlenségben. Az áldozatok a Nairobiban hétfőn megkezdődött Környezetvédelmi Közgyűlésre tartottak volna.


Szemét ügy: lenyúlták a Zöld Híd hulladékgazdálkodót, aztán minden ugyanúgy maradt

2019. március 17. 21:17

Bár az egyik legnagyobb önkormányzati hulladékgazdálkodási társulás éléről sikeresen kiszorították az ellenzékben politizáló Gémesi Györgyöt, a szakmai képtelenségek sora folytatódik.

Meg akarsz halni? Jelentkezz az új uránbányába dolgozni!

2019. március 17. 19:44

Alacsony fizetés, magas kockázat, szélsőségesen megterhelő fizikai munka, és a végén egy izgalmas lefolyású halálos betegség – ha őszinték lennének az uránmágnások, így hirdetnék az új mecseki uránbánya munkahelyeit. Nem beszélve a természetkárosításról és a vízszennyezésről.


A levegőminőség további romlásáért harcol az Orbán-kormány

2019. március 17. 13:10

A szennyezett levegő és az abból fakadó betegségek az egyik vezető halálokká váltak Európában. Magyarországon a legrosszabb a helyzet, egyébként még Kína is jobban áll nálunk. Nem igaz, hogy a magyar kormány ne tenne semmit: minden létező fórumon a levegőszennyezés növekedéséért harcol. Azért, hogy minél többen haljanak meg. Szerencsére több fronton is veszítenek. De minderről nem szólnak óriásplakátok.

Globális moratórium a reprodukciós célú génszerkesztés alkalmazására

2019. március 17. 11:28

A genetikailag megváltoztatott gyermekeket eredményező emberi petesejtek, spermák vagy embriók génszerkesztésének globális tilalmára szólított fel egy nemzetközi tudóscsoport.


Betilthatják 2025-től a gázfűtést az új építésű házakban Nagy-Britanniában

2019. március 17. 11:18

Tilos lehet a gázfűtés 2025-től az új építésű házakban Nagy-Britanniában, a gáz főzőlapok azonban maradhatnak - számolt be a BBC a brit pénzügyminiszter terveiről.

Einstand nélkül – a megújulóban lévő Múzeumkert margójára

2019. március 17. 0:50

A Múzeumkert kivitelezése az állami ünnepségek miatt ugyan felgyorsult, de még közel sincs készen. Sőt pár évig még nem is mondhatjuk rá, hogy készen van. Meg kell szoknunk, hogy a tájépítészeti alkotások csak 4 dimenzióban értelmezhetők. Idő kell nekik és jó fenntartás. Mégis van miről beszélnünk. Bardóczi Sándor kritikája.


Sokszínű erdők nélkül nincsenek stabil rovarközösségek sem

2019. március 17. 0:31

Régóta tudjuk – a földi élet bonyolult szövedékében bármit bolygassunk is meg, növény- és állatfajok tucatjaira hozhatunk szenvedést. A természet burjánzó változatossága nem értelmetlen tobzódás, valamennyi szereplő túlélését szolgálja – a szegényes élőhely sérülékeny élőhely.

Megszüntetnék a pálmaolaj alapú bioüzemanyagot

2019. március 17. 0:07

Környezetvédelmi okokból fokozatosan megszüntetné a pálmaolaj felhasználását bioüzemanyagként az Európai Bizottság - jelentették be Brüsszelben.


Klímatüntetés: 100 ország, 1500 város

2019. március 16. 22:54

Több mint 100 ország 1500 városban vonultak utcára a fiatalok a globális elit klímaváltozással szembeni tétlensége ellen tiltakozva. S míg néhány politikus szerint a tanulóknak az iskolában a helyük, addig a tudósok a diákok mellé álltak.

Több mint 1200 állatfajt fenyeget a kihalás

2019. március 16. 21:32

Az ausztrál Queenslandi Egyetem és az amerikai Wildlife Conservation Society vadvédő szervezet tudósai feltérképezték a madarakat, emlősöket és kétéltűeket fenyegető veszélyeket, hogy megállapíthassák, élőhelyük mekkora részét sújtják a fajpusztulás ismert tényezői.


Hősokk várhat a spanyol nagyvárosokra

2019. március 16. 19:00

30 év alatt a spanyol nagyvárosok átlaghőmérséklete 1 Celsius-fokkal növekedett, de pl. Madrid vagy Barcelona esetében ennél még nagyobb, mintegy 2 fokos emelkedést mutattak a mérések a spanyol fenntarthatósági megfigyelőközpont kutatóintézet idei, friss jelentése szerint.

2021-ig sínen az EU környezetvédelmi programja

2019. március 16. 13:20

Ideiglenes megállapodást ért el az Európai Parlament és az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsa az unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai program finanszírozásáról, így az az unió következő, 2021–2027-re szóló, hosszú távú költségvetésének részét képezheti.


Mit hova? Szelektív okosságok

2019. március 16. 9:01

A hulladékot szelektíven gyűjtő környezettudatos polgár napi rendszerességgel találkozhat olyan esetekkel, amelyek nem annyira egyértelműek, mint a PET-palack vagy az újságpapír. A G7 segít az eligazodásban.

4 nagy zöld szervezet beperelte a francia államot

2019. március 16. 0:47

Pakisztán, Kolumbia és Hollandia után most Franciaország ellen is feljelentést tettek környezetvédők: négy nagy francia környezetvédelmi szervezet beperelte a francia államot amiatt, hogy nem tesz eleget a globális felmelegedés ellen.


Nobel-békedíjra jelölték Greta Thunberget

2019. március 16. 0:21

Nobel-békedíjra jelölték a klímaváltozás ellen küzdő 16 éves svéd lányt. A copfos Thunberg azzal került a címlapokra, hogy tavaly arra biztatta a diákokat: ne menjenek iskolába, hanem követeljenek az utcán gyorsabb és hatékonyabb intézkedéseket a klímaváltozás következményeinek elkerülése érdekében.

Az enyhe telet imádják a kullancsok

2019. március 15. 16:57

Az enyhe idő miatt már most kell számítani a kullancsveszélyre, ezért az állat által terjesztett fertőző betegségek elleni védőoltásokat is előbb kell beadatni – mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.


hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés